fredag den 7. november 2014

TEAM Ulrikkeholm vinder WIMSeries 2014!!!

af Josefine Boel Rasmussen d. 7. november 2014

Wow! Sikke et år! Og det er ikke uden stolthed i stemmerne, at vi her runder året af. For af alle år (og det er efterhånden mange), så står 2014 tilbage som et af de bedste år for os. 2014 har budt os mange opture og kun få nedture. Vi kan med stor glæde se tilbage på en sæson, hvor vi nåede vores drømmemål:
at vinde Wimseries 2014!!!
Med kun 2 år 'på bagen' er WIMSerien for verdens bedste kvindelige matchracesejlere stadig kun i sin spæde begyndelse, men alting har en start og vi glæder os til mange flere år med et højt internationalt niveau, som WIMSerien bringer til vores sport.
Foto: Kim Wolf
TEAM Ulrikkeholm (med røde jakker) vinder af WIMSeries 2014 springer ud over scenen sammen med WIMSeries nr. 2, Anna Kjellberg og team og WIMSeries nr. 3, Anne Claire Le Berre og team.
Selvom det efterhånden er nogle uger siden, vi landede i Kastrup efter at have deltaget i sæsonens sidste store stævne i Korea, så er alle årets oplevelser ikke for alvor rigtigt sunket ind os alle endnu. Det føles allerede som længe siden, vi drog mod VM i Irland i starten af juni - og det kan kun tilskrives de mange oplevelser, vi har fået med på vejen. 

2014 har nemlig budt på ture til Irland, Frankrig, Finland, Sverige, USA og Korea, hvor holdet eller dele af holdet har været i aktion. For blot af nævne nogle af højdepunkterne, så er det værd at se nærmere på de to sejre ved henholdvis stævnet i Frankrig og i Lysekil, Sverige. Begge stævner var en del af dette års Wimseries. Serien er kun to år gammel, men har åbnet helt nye muligheder for kvindelige sejlere. Vi håber derfor meget at Wimseries kan blive en fast bestanddel af kvindelig matchrace, da den er med til at højne niveauvet og vise, at sejlads er meget mere end OL.
Lysekil er et oplagt højdepunkt, da vi vandt stævnet for fjerde gang i træk og efterhånden betragter skærgården som vores hjemmebane. Sejren i Frankrig var også speciel, da vi ofte kaldes for "storbådsspecialister" med vores vante gang i DS37erne, men der blev her blev der sejlet i Beneteau 7,5 både med asymmetrisk spiler. Vi blev godt udfordret på både boathandling og boatspeed, men formåede at komme rigtigt stærkt igen efter en noget sløv start. Og så er det vel et højdepunkt i sig selv, at vi i år er det eneste hold på serien, der har vundet to af seriens ialt 5 events.
Foto: Dan Ljungsvik.
TEAM Ulrikkeholm på vandet i DS37'eren i Lysekil, Sverige - Lysekil Womens Match 2014

Foto: Dan Ljungsvik.
TEAM Ulrikkeholm har netop vundet Lysekil Womens Match 2014 efter en fantastisk finale.
Fra venstre: Joan, Tine, Louise, Josefine, Camilla og Trine

Foto: Dan Ljungsvik.
For fjerde år i træk kunne TEAM Ulrikkeholm løfte sejrstrofæet i Lysekil, Sverige.
Fra venstre: Joan, Josefine, Trine, Tine, Louise og Camilla.

TEAM Ulrikkeholm i Beneteau 7,5 på vandet i Vannes, Frankrig. Med ombord var: fordækker Joan, trimmer Louise, storsejl og taktik Josefine og skipper Camilla.

TEAM Ulrikkeholm i finalesejladser imod hollandske Klaartje Zuiderbaan og team. 
For at få sande gode oplevelser, skal man også møde bump på vejen. Og 2014 startede da også ud med noget af en mavepuster: Vi tabte nemlig for andet år VM-guldet.  Det skete i Irland, hvor vi var oppe imod svenskeren Anna Kjellbjerg. Vi var ellers rigtigt godt sejlende hele ugen, men manglede simpelthen det sidste på finaledagen, hvor vi desværre gentog fiaskoen fra 2013 - og måtte nøjedes med sølv. Det kan lyde forkælet, men vi føler efterhånden, det er vores tur til at tage hjem et VM- guld. 
TEAM Ulrikkeholm (fra venstre: Joan, Louise, Trine og Camilla) på vandet i Cork, Irland.

TEAM Ulrikkeholm havde en fantastisk uge med god bådfart, men manglede lige det sidste i finalen, hvor vi desværre aldrig rigtig fandt fodfæstet. 
Og når vi sådan taler om bump, så blev 2014 også året, hvor vores skipper Camilla udviklede en bump - nemlig på maven. Det er selvfølgelig en rigtig glædelig nyhed, og bumpen afholdte da heller ikke Camilla fra at sejle med så længe som muligt. Desværre var det ikke muligt for Camilla at følge med holdet til Korea, hvor vi med lidt kreativitet i baghånden rykkede lidt rundt på hold-konstellationen. Trine hoppede ned på roret, så Camilla måtte nervepirrende nok følge holdet hjemmefra Danmark af for at følge med i holdets indsats uden hende. Det var vist mere nervepirrende end at sejle selv, så Camilla glæder sig til at være med igen i 2015. 
Historien om Korea er også rigtigt god til at slutte af på. For Korea blev en styrkeprøve for holdet - og selvom det var en udfordring at bytte gevaldigt rundt på positionerne, så fik vi vist, at vi er det bedste hold. Vi startede i øvrigt ud med at hænge fast på dommerbådens ankerkæde i aller første start, men det behøver vi vil ikke hænge os for meget i .... :) Stævnet bød også på både søsyge og tyfon, men med indsatsen i Korea sikrede os sejren i Wimseries, og vi fik understreget at matchrace også handler om at have den helt rette sammensætning af piger. Og hvis der er noget, vi på Team Ulrikkeholm har fokuseret på over de seneste år, så er det at opbygge et hold, som selvfølgelig elsker at vinde - men som også elsker at sejle og have det sjovt sammen. Vi er derfor ret stolte over, at vi kan sige det er lykkedes!
Foto: Kim Wolf.
TEAM Ulrikkeholm i fight med svenske Anna Kjellberg og team ved Busan Match Cup.
Fra venstre: Trine, Helle, Josefine, Lærke og Louise.

Foto: Kim Wolf
TEAM Ulrikkeholm (i blåt) i fight med engelske Lucy MacGregor og team i Busan.

Foto: Kim Wolf
Busan Match Cup blev forkortet med en dag, da en tyfon kom forbi.

Foto: Kim Wolf
TEAM Ulrikkeholm ved Busan Match Cup 2014. Fra venstre: skipper Trine, trimmer Louise, fordækker Josefine, storsejl og taktik Helle og pit Lærke. 

Vi vil gerne takke alle, der har hjulpet os på vej i år. Det gælder friske piger og drenge, som hjulpet os med træning og stævner, når det var nødvendigt. Det gælder i høj grad også søde kærester, familier og tålmodige chefer. Tusind tak til jer alle!
En særlig tak skal også lyde til SailRacing som de seneste år har klædt os lækkert på i alt slags vejr! Vi glæder os til det fremtidige samarbejde med jer!
Og tilbage er der kun at sige, at vi ser frem til 2015. Ikke kun til forhåbentligt gode resultater, men også til flere gode ture og store grin!
Mange sejlerhilsner Joan, Trine, Louise, Camilla og Josefine
HUSK, at I kan følge os på Twitter, Facebook og Instagram. På alle tre platforme kan man finde os ved at søge på Team Ulrikkeholm.
WIMSeries kan følges på www.wimseries.com eller på Facebook.
Se liveresultater på www.matchracingresults.com
KLIK HER for at se masser af fede videoer fra WIMSeries 2014.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar